Κολποσκόπηση - Θάνου Μαρία
471
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-471,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,cookies-not-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Κολποσκόπηση

Η κολποσκόπηση είναι μία εξέταση που δίνει τη δυνατότητα λεπτομερούς εξέτασης του τραχήλου και του κόλπου.

 

Πότε γίνεται;

Η κολποσκόπηση προτείνεται όταν το τεστ παπ ή το hpv τεστ είναι παθολογικό. Μπορεί επίσης να γίνει για πιο λεπτομερή έλεγχο κονδυλωμάτων τραχήλου, τραχηλίτιδας, πολυπόδων τραχήλου ή αιμόρροιας μετά από επαφή.

 

Πως γίνεται;

Η γυναίκα ξαπλώνει σε γυναικολογική θέση ( όπως για το τεστ παπ) και ο γυναικολόγος χρησιμοποιεί ένα ειδικό εργαλείο ( κολποσκόπιο) το οποίο τοποθετεί απαλά στον κόλπο. Με αυτόν τον τρόπο τα κολπικά τοιχώματα και ο τράχηλος γίνονται άμεσα ορατά. Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται ειδικές χρωστικές που βοηθούν στη διάγνωση κονδυλωμάτων και άλλων αλλοιώσεων του τραχήλου. Ο γυναικολόγος βλέπει τον τράχηλο σε μεγένθυση με μικροσκόπιο. Εάν χρειαστεί μπορεί επι τόπου να ληφθεί βιοψία.

 

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η κολποσκόπηση είναι σχεδόν ανώδυνη. Μπορεί η γυναίκα να αισθανθεί πίεση για μερικά λεπτά κατά την είσοδο του κολποδιαστολέα ή πόνο περιόδου που υποχωρεί άμεσα.

 

Προετοιμασία

  • Αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή, τις κολπικές πλύσεις και τα κολπικά τζελ τουλάχιστον 24 ώρες πριν την εξέταση.
  • Προγραμματίστε το ραντεβού σε ημέρες που δεν έχετε περίοδο.

Κλείστε άμεσα

Ραντεβού

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο 2107249757 και στο 6944325016. Η ιατρός εξετάζει κατόπιν ραντεβού.

Καλέστε όλο το 24ωρο σε κάθε επείγουσα περίπτωση.

maria-thanou
Call Now Button