Τεστ Παπανικολάου - Θάνου Μαρία
489
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-489,bridge-core-1.0.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Τεστ Παπανικολάου

Το Τεστ Παπ αφορά κύτταρα που συλλέγονται από τον τράχηλο με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του τραχήλου της μήτρας.

 

Ποιές γυναίκες είναι υποψήφιες για τεστ παπ;

Συνήθως ο έλεγχος ξεκινά 1 χρόνο μετά την έναρξη των σεξουαλικών επαφών. Ο έλεγχος με τεστ παπ παύει να είναι απαραίτητος μετά τα 65 έτη, εφόσον τα προηγούμενα τεστ είναι φυσιολογικά καθώς και σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή λόγω καλοήθων παθήσεων. Το τεστ παπ γίνεται μια φορά το χρόνο εκτός εάν υπάρχει παθολογία οπότε μπορεί να γίνει και συχνότερα.

 

Προετοιμασία

  • Αποφύγετε την επαφή καθώς και τη χρήση κολπικών πλύσεων ή τζελ, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την εξέταση
  • Προγραμματίστε το ραντεβού σας σε μέρες εκτός περιόδου

 

Πώς γίνεται η εξέταση

Ο γιατρός σας, θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό εργαλείο ( κολποδιαστολέας), που εισέρχεται απαλά στον κόλπο. Με αυτόν τον τρόπο είναι ορατός ο τράχηλος και με ένα μαλακό βουρτσάκι συλλέγει με μία κίνηση τραχηλικά κύτταρα. Η εξέταση είναι ανώδυνη. Μπορεί να δημιουργήσει μια στιγμιαία αίσθηση πίεσης χαμηλά στην κοιλιά.

Κλείστε άμεσα

Ραντεβού

Για ραντεβού καλέστε τώρα στο 2107249757 και στο 6944325016. Η ιατρός εξετάζει κατόπιν ραντεβού.

Καλέστε όλο το 24ωρο σε κάθε επείγουσα περίπτωση.

maria-thanou
Call Now Button